Tuesday, 17 March 2015

ROJAK: 2 in 1

Salam Sejahtera..

Huh...mencabar sungguh la hai nak maintain 'hias rumah' ni
masuk kerap tapi selalu idea terencat
baru taip sepatah dua kata terus beku otak
ke sebab kurang membaca dah la ni
so tak banyak idea nak dicurahkan??
kesian blog jadi tempat singgahan jenguk gitu je
macam biskut pun ada, kejap aktif kejap pasif
but most of the time is pasif memanjang
hahahhahahh  
 
sesekali pekena rojak pun sedapkan
nak-nak kalau sambal petisnya menggigit
fuhhh dengan rangup masam lemak mangga, manis betik muda
 
ok, marilah kita rangkumkan aneka cerita dalam ni
macam rojak macam-macam buah adakan
 
(i)
BERTUNANG
Tak lama lagi, aku akan jadi kakak ipar...
buat yang ke sekian kalinya.. Yang ke 3 kalinya hehehheh..
anak teruna mak pak aku berjaya mengorat seorang awek yang berkenan di hatinya... 
dengarnya kenal masa belajar dulu
so selaku orang tua bila anak dah terpikat kat bunga di taman orang
moh le kita pi meminang
sesi suai kenal pun dah
kiranya lulus la kat situ, markah penuh
 
Di petang hari yang panas merembang
rombongan cik kiah pergi meminang sekaligus aka majlis bertunang
mak cerita dah siap-siap bagitau bakal besan
rombongan cik kiah ni ramai
so bolehlah siap sedia
ye lah, karang tak dibagitau kesian pulak kat tuan rumah
kenalah jaga airmuka tuan rumahkan..
 
Alhamdulillah
dengan sekali lafaz sahlah adik bujang aku jadi suami orang, ehhh..
hehehehheheh.... sah jadi tunangan orang la...
single but not avaliable
adik aku ikut jugak rombongan tapi tunggu dalam kereta la
gelojoh sangat la nak sibuk-sibuk masa orang tua-tua tengah bincang
masa makan hah baru ada muka dia
tapi awatlah slekeh benar dik oiii
pakai la segak sikit....haisshhhh
 
 
gambar pengantin takda, semua dalam kamera.. ni apa yang ada kat hp je

pengantin tengah potong kek tunang..tahniah la ye...selamat menabung hehehheh
 
Terima kasih makcik pakcik sudi terima adik kami yang tak berapa nak ada rupa tu
sikit hensem ada la
poket pun tak berapa nak tebal tu hukhukhuk
mudah-mudahan dipermudahkan semua urusan perkahwinan nanti
terima kasih jugak makcik pakcik untuk menu yang sedap-sedap masa kenduri
kenyang la perut sampaikan anak dara tu makan bertambah
 
so mutakhir terkni dengarnya la ni
adik aku rajin OT kumpul duit kekdahnya
hehehehheh...selamat menabung la ye..
 
(ii)
BELON PANAS PUTRAJAYA
Sebenarnya nak singgah sini belah petang
pagi setakat nak lalu lalu je tengok belon
sekali terturun kereta pulak dah hehehheheh
nampaklah dua biji belon panas tengah in action
anak dara dah bising nak naik tapi tiket sold out sudahhh
orang memang ramai tapi masih senang la nak ke hulu ke hilir
tak pack sangat lagi maybe sebab baru pukul 10 pagi macam tu
tapi panasnya huhhhh...berbahang...lupa bawak payung so silalah beli payung baru T____T
payung yang aku beli tu kalau tengok keadaan fizikal luarannya
macam payung dah lama sebab dah terkopek plastik balut pemegangnya tu
tapi dah itu je option yang ada...huhhuhhuh...
takpa, kalau riwayat hidup payung tu tak lama
seploh hengget je...orang kaya kan...T____T
 
tak dapat naik belon panas
meh la kita masuk belon panas satu lagi
 
 

bola plastik nipis yang ditiup angin dalamnya
pastu ditolak masuk atas air
kita gerak-gerakkan badan dalam tu supaya bola boleh bergerak merata
ni ala-ala belom panas jugaklah
sebab duduk dalam tu meruap panasnya
NF keluar daripada bola tu berpeluh-peluh sakan merah muka
rupa-rupanya orang dewasa pun boleh masuk dalam bola tu
tapi tak selesa kot nak gerak-gerak dalam tu
nak-nak kalau saiz agak besar dan masuk berdua
ada satu couple tu masuk mak aihh terseksa aku tengok depa nak golek-golek tu T____T


so, apa yang aku dapat kat belon panas tu?
baju...hehehheh sempat shopping kat gerai-gerai yang ada tu

No comments:

Post a Comment