Wednesday, 18 May 2011

Dalam Hati Ada Taman....

Diam tak diam, hampir sebulan lebih tiada entry dari "rumah" ni. Selalu jenguk, tapi tak sempat nak buat apa.  Kesian "rumah" ni, penuh bersawang dah.......

Okay, entry kali ni khusus untuk seseorang...

Sebenarnya, memang agak lewat untuk aku ucapkan trillion thank you, terima kasih kepada my darling, en asrul. Tapi, better late, than never...

Apa yang dilakukannya semasa mother's day tempohari, sangat-sangat menyentuh perasaan. Walaupun ianya suatu yang sangat simple, tapi amat manis dan berharga sekali. Tak perlu seutas rantai, mahupun sebentuk cincin berlian, cukup sekadar memasak nasi goreng untuk sarapan pagi. Tentunya mengujakan menikmati air tangan si dia. 

Juga makan tengahari di tempat yang dah lama aku teringin nak pergi, dek penangan red velvet cake. Ya, dah lama aku mengidam nak makan kek tu. Dan, di sini yang aku tahu, kek tu hanya ada terjual kat little white cafe. Tak terduga, yang aku akan dapat menikmati keenakan kek tu, juga makan tengahari yang lazat.

Tak cukup dengan itu, kuntuman bunga mawar menyusul selepas itu. Rasa nak menitik air mata tatkala nurin hana menyerahkan bunga tu, sambil mengucapkan "ibu, selamat hari ibu...." bersama en asrul. Sebenarnya, tak perlu hadiah mahal, cukup sekadar ucapan tulus dari insan-insan yang aku sayang, bisa membuatkan aku bahagia dan gembira. Hadiah pula adalah umpama bonus.

Biarpun di mata orang lain, apalah sangat semua tu, tapi padaku, apa yang dilakukan oleh en asrul amat mahal harganya dan menyentuh perasaan. Itulah dia, en asrul dan sisi romantiknya.....

 hasil tangan nurin hana, bekas potpuri

1 comment:

  1. oooo.. di sini pun sedang berbunga2 juga.. hehehe

    ReplyDelete