Wednesday, 13 April 2011

Makan-Makan Session Lab Members @ Sari Ratu Kelana Jaya


Setelah 6 minggu dalam Lab, akhirnya tiba juga ke penghujungnya. So, untuk meraikan penat lelah kitorang selama 6 minggu tu, Lab aku telah pergi horey-horey dengan makan-makan session. 

Tempat pilihan, di Sari Ratu, Kelana Jaya. Salah seorang kawan Lab, pn najihah yang arrange semuanya. Tau-tau je, makan bila sampai kat restoran tu. Thanks pn najihah, bersungguh-sungguh merealisasikan makan-makan session ni supaya sukses, sampaikan kami rasa bagaikan makan di rumah pn najihah pulak..heh..heh...
Seawal jam 11 pagi, kami dah bergerak ke sana. Taklah jauh mana, sejengkal je pun. Semua dah sampai, kecuali beberapa orang lagi, dr zul, en zamani, en saiful, en kamarul. Padahal, diorang antara yang terawal bertolak. Dah lama tunggu, baru nampak batang hidung masing-masing. Diorang salah tempat rupanya...heh..heh....

Kitorang booking 7 meja, dan setiap meja ada set makanan sendiri. Banyak jugak menu yang pn najihah dah order. Memang nyummy......
 fresh orange yang menyegarkan...
rupa kuah macam kari, rasanya lebih kurang, tapi bukan.... ni gulai kepala ikan masak asam pedas. kuah memang sikit, terpaksa bercatu kitorang makan. tapi, rasa memang superb...
Udang sambal. Siap ada petai..lpas makan, mulut semua bau petai...aku tak makan petai tapi sambalnya sangat terasa kepetaiannya..
ni namanya Gado-gado. macam pecal. ada taugeh, kangkung, kacang panjang, keropok dan kuah kacang
Ayam kampung goreng special (bambu). serbuk dia tu sedap
Ikan nila goreng. aku sangat suka makanan ni. ikan goreng je, tapi, sangat-sangat sedap dan crunchy. presentation pun menarik kan...
 ni la yang dinamakan keropok kulit kerbau. camna nak describe rasanya ek...err..macam keropok biasa cuma agak tawar
agak-agak apa ni? dipotong kecil-kecil, bagi mudahkan untuk makan.
kalau nak tau, ni adalah belud belado. serius...tak nampak macam belud langsung. Kalau aku tak tau tu belud, sah-sah aku makan punya. nasib baik aku tak makan belud
 cendol
 ice ream tapai pulut

Kesimpulannya, memang sedap, sampaikan memula tu aku makan pakai sudu, lepas tu terus pakai tangan...fuhh...barulah terasa nikmat sebenar...


So, selamat tinggal akademi MAS. Selamat tinggal Lab. Buat kawan-kawan se Lab, siapa sangkakan, dari tak kenal kita jadi rapat dan boleh bergurau senda. Selamat kembali ke alam pekerjaan masing-masing kat ofis. Semoga kita bertemu di lain masa, di lain ketika. Sudah tentu perkataan ini akan sentiasa kekal dalam ingatan kita semua, "Frankly speaking, i hate u, from day one." Ungkapan dari mulut en jalil...heh...heh...


p/s: masa mengandung Nurin hana dulu, ada teringin nak makan sari ratu, tapi asyik tertangguh je. Akhirnya, merasa jugak...)

5 comments:

  1. dulu.. ada orang nak belanja di sari ratu konon2nya.. tapi, sampai kedai sari ratu tu tutup.. Non ado!

    ReplyDelete
  2. en pala...
    kesiannn.....takpa-takpa, nanti mesti berpeuang pergi sana jugak...

    ReplyDelete
  3. leily...
    memang sedap...cubalah...

    ReplyDelete
  4. hi ibunurin...saya baru je upload gambar2 masa makan ngan famili kat sari ratu jln TAR. Not bad...first time pegi sana.
    Senang2 tu jenguk la yer blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal makan,makan dan makan 100% hehe tak de topik lain!
    Dan kalu sudi follow yer blog saya TQ TQ bebanyak

    ReplyDelete