Monday, 10 May 2010

Selamat Hari IBU.....

Assalamualaikum.
RASANYA MASIH TIDAK TERLEWAT LAGI UNTUK MENGUCAPKAN SELAMAT HARI IBU BUAT SEMUA IBU-IBU DI LUAR SANA.....SAMA ADA YANG BERGELAR IBU @ MAK @ UMMI @ MAMA @ MA @ MOMMY @ MOM @ ETC....
BUAT MAK RO DAN MAK MORI, SELAMAT HARI IBU. TERIMA KASIH TAK TERHINGGA ATAS KASIH DAN SAYANG YANG DIBERI. MOGA TUHAN SENTIASA MERAHMATI DAN MELINDUNGI MAK-MAK BERDUA SERTA MELIMPAHKAN KEBAHAGIAAN SELAMANYA.
SELAMAT HARI IBU JUGA BUAT MYSELF..HEH..HEH...ALHAMDULILLAH, DIBERI PELUANG OLEH NYA UNTUK MERASAI NIKMAT MENJADI SEORANG IBU...SYUKUR ALHAMDULILLAH. SEMOGA DAPAT MENJADI IBU YANG TERBAIK BUAT ANAKNYA.
Ibu..Ibu..
engkaulah ratu hatiku
bila ku berduka
engkau hiburkan selalu...

Ibu.....ibu.... Engkaulah ratu hatiku
Tempat menyatakan kasih
Wahai ibu

Betapa tidak hanya engkaulah
Yang menyinari hidupku
Sepanjang masa engkau berkorban
Tidak putusnya bagai air lalu

Ibu.....ibu.... Engkaulah ratu hatiku
Tempatku menyerahkan kasih
Wahai ibu


Lagu kat atas tu sangat-sangat evergreen kan!!! Nurin Hana selalu nyanyikan lagu "IBU" ni untuk ibunya ni....tapi, rangkap yang pertama tu jer la yang diulang-ulang....;)
Surprised from Nurin Hana. Last Friday, masa naik kereta, Nurin Hana hulurkan kad "Selamat Hari Ibu" sambil ucapkan "Selamat Hari Ibu". Terharu...Dan yang paling touching, kad tu DIBUATNYA SENDIRI...(every friday ada art class kat school nya). Bila nak simpan dalam beg, Nurin Hana siap cakap, "Ibu, janganlah simpan dalam beg..". Tak bagi simpanlah pulak. Terpaksalah Ibunya ni bagitau yang kad tu perlu disimpan dalam beg supaya tak terkomot. Nasib baik faham....  
 walaupun tak secantik mana, namun tetap bermakna dan cantik di mata ibu...TQ Hana..

2 comments:

  1. Selamat hari ibu mas...pandai hana lukis kad nak bg ibu dia..huhu.. ;)

    ReplyDelete
  2. ibuhakimhaikal: same to u too...selamat hari ibu...

    ReplyDelete