Tuesday, 22 June 2010

BENCI BILANG CINTA

"Jangan benci bilang cinta...
jangan marah bilang sayang..
jangan mendustai hati..
bila engkau memang suka..
jangan engkau merasa jauh..
bila kau dekat denganku..
jangan kau menganggap cinta..
mudah datang mudah pergi.."


Heh....heh...Rasa-rasanya ramai yang familiar dengan lagu tu kan...! Lagu tema sinetron yang tengah hangat kat Astro 104, Benci Bilang Cinta.
(image: google la..)

Adoiii...entah macamna terperangkap dengan sinetron ni. Al-kisahnya, last week, my MIL & SIL came to our home sweet home. My SIL had an interview with PSC. After came back from office, joint them watching tv..(no need to cook, MIL & SIL dah prepared it..:)..). At first, tak ambil kisah sangat jalan cerita tu. Entah kenapa, tiba-tiba bagaikan ada satu magnet yang bagaikan menarik kuat untuk terus mengadap tv. Eh..best la rupanya...Apsal la dah banyak episod baru tengok, aisehh...Actually, tak minat sangat sinetron ni. Ceritanya banyak yang tak masuk dek akal, yang boleh dipertikaikan. Tapi, saya sudah jatuh cinta dengan cerita BBC ni...

Cuma masa siarannya, 6.30-7.30 malam. Kebetulan masa tu bertembung dengan masa cerita favourite Nurin Hana, Ultraman kat 611. Macamna nak tengok..Kang pegi tengok kat atas, apahal pulak dia kat bawah. Kalau Papa dah balik, alright la jugak. Satu lagi, masa tu adalah masa tengah sibuk memasak. for dinner. Nak tangguh masak lepas 7.30mlm? Tak boleh...kang pukul brapa pulak nak makan, nak tidur. Masa tidur untuk Nurin Hana dah ditetapkan tak lewat dari jam 10.00 malam. Hmm...camna ek...

Solution: lepas tidurkan Nurin Hana, bangun dan tunggu ulangan jam 11.00 mlm. Tadi baru ternampak kat slot rancangan tv dalam newspaper, ada ulangan tengah malam. Tapi, sanggup ke.....????
Satu lagi, tadi baru terbaca kat blog kawan, siri tu ada siaran non-stop on saturday petang, rasanya....ni satu option yang agak baik..heh..heh...Tapi, sabtu kadang-kadang nak pergi jalan...so how????
Senang cerita, mana yang sempat tengok, kita tengoklah...
Nanti tengok kat internet je, atau beli dvd...abih cerita...:) 

1 comment:

  1. Kena rebut ngan Nurin Hana la..

    Ultraman vs BBC

    ReplyDelete