Friday, 13 August 2010

Alahai Desktop Research

Desktop Research (DR)? Apa le bendanya tu ek???
Heh..heh..DR tu maknanya kita kena buat penulisan kajian tentang any topic of Human Rsorce Management & kaitkan dengan perkhidmatan. Dan paling tak bestnya, mandatori untuk semua p&p. 2 DR setahun. Tapi, disebabkan bergelar "warga baru", so boss dah bagi permission, buat satu je. Alahai, yang satu tu pun tak terbuat lagik....

Tah le, sejak joint sini, rasa macam masa kat ofis tu singkat bebenor. Busy manjang. Tak sempat nak google-google topik yang menarik dan pastinya MUDAH. Kat rumah, bila balik keje, dah penat dah..tak larat dah nak fikir benda berat-berat ni. Hari cuti pulak, nak rehat le....
Errrkk...banyaknya alasan......ke tu tanda kemalasan masih membelenggu diri ini????? Heh..heh...

Wei....bangun..bangun...buat cepat-cepat. Nanti dapat lnpt rendah, baru tahu...dah la DR tu salah satu SKT p&p yang kena capai... 

Apa le topik nak buat ni ek....???

2 comments:

  1. mas, ok ke dok kat ofis baru tu?byk paper kena buat?

    ReplyDelete